Play House

GDT recently completed a backyard retreat in Clinton Hill.

Asked to design and construct an all-cedar retreat in Clinton Hill, Brooklyn– GDT had a nuanced approach. Our client had an idea of, “ building a small cabin in the woods, but in my backyard.”

PINE SCALE-MODEL

PINE SCALE-MODEL

CLADDING THE INTERIOR

CLADDING THE INTERIOR

FOOTINGS + SIMPSON CONNECTION + 4X4 CEDAR POSTS

FOOTINGS + SIMPSON CONNECTION + 4X4 CEDAR POSTS

BUILDING UP FROM OUR POSTS
BUILDING UP FROM OUR POSTS
GDT_playhouse.jpg

Parkslope Townhouse

GDT recently completed a  1,300 sf townhouse project in Parkslope.

Our client was interested in responsible construction methods, fun places for their two young sons to play and ample storage for clothes and toys, minimizing visual clutter. In the process of starting a new science-focused middle school in Brooklyn ( BUGS ), our client wanted to make sure the renovation had a minimal impact on the environment. She reached out to GDT to help design and build her new home.  Here are a few diagrams and process shots from the project, enjoy.

PROGRAM SEPERATION

CIRCULATION

(BEFORE) DOUBLE-DOOR BATHROOM

(BEFORE) DOUBLE-DOOR BATHROOM

(BEFORE) 16" HALLWAY !

(BEFORE) 16" HALLWAY !

13TH_BEDRMOFFICE2.jpg
13TH_MAINHALL1_web.jpg